VISIO

20170702_133536a

Laat de wensen van de kinderen van VISIO uitkomen!

Ik ben Wiarda, de moeder van Wessel (10 jaar). Wessel is slechtziend en heeft het Smith Magenis syndroom. Sinds een paar jaar kan Wessel, vanwege zijn 24 uurs zorg, meervoudige handicap en slechtziendheid, niet meer continu thuis wonen. Hij logeert nu doordeweeks op de Libelle, een van de vier woon- en logeergroepen van Koninklijke VISIO in Haren.

Op het terrein van de Heukelom kunnen de kinderen naar school of hebben dagbesteding, kunnen logeren of zelfs wonen. De meeste kinderen hebben naast een visuele beperking ook nog een (ernstige) meervoudige handicap. Zowel lichamelijk als geestelijk, sommige zelfs blind en doof.

Zoveel wensen
In navolging van ons succesvolle inzamelingsproject van vorig jaar om de woon- en logeergoepen te voorzien van nieuw en veilig buitenmeubilair hebben we niet stilgezeten. De kinderen en begeleiders hebben afgelopen zomer kunnen genieten van het samen buitenzijn op de nieuwe buitensets en zo kwamen er steeds meer ideeën los om nog meer wensen te gaan vervullen.

20170817_155028 DSC_2773aaaa

Want ondanks dat de potjes voor extra voorzieningen steeds leger raken, blijven de wensen van de kinderen groeien.

Zo is bijvoorbeeld de huidige (spel)computer dringend aan vervanging toe, staat een karaoke-set hoog op het wensenlijstje en zou de snoezelruimte wel voorzien mogen worden van een nieuwe ontdekkings- en zintuigprikkelende inrichting. Helaas zijn we voor de aanschaf van dit soort extra’s grotendeels afhankelijk van giften en donaties. En daarom blijven we bezig met inzamelingsprojecten om dit mogelijk te kunnen maken. Daarom hebben we een VISIO Spaarpot gemaakt waarbij iedere cent meer dan welkom is om de wensen van de kinderen uit te laten komen.

Wie helpt mee dromen waar te maken?
Dus ik hoop dat iedereen die dit bericht leest iets voor ons, en dan vooral voor de kinderen, iets zouden kunnen of willen betekenen. Dit kan in de vorm van een financiële bijdrage maar natuurlijk ook in de vorm van de gewenste spullen waar we wat mee kunnen doen.

Iedereen die mee wil doen met deze (doorlopende) actie en zijn of haar steentje wil bijdragen voor de VISIO Spaarpot, stuur mij dan een persoonlijk berichtje via: dekniezebietertjes@hotmail.com of info@kunstopeenkoekje.nl
Namens alle bewoners; Alvast ontzettend bedankt voor de bijdrage!

Voor meer informatie over het Smith Magenis syndroom, VISIO of de actie: kijk dan op www.dekniezebietertjes.com of op www.visio.org